fbpx

Η μοναδική λύση για την Υγεία σας

Διασφαλίζουμε για Εσάς και την Οικογένειά σας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε ειδικά Προνομιακές Τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Μάθε περισσότερα

Οδοντιατρικές Καλύψεις

 • +Δωρεάν Ετήσια Check-up
 • +Ορθοδοντικός έλεγχος για παιδιά
 • +50-70% Έκπτωση σε εργασίες
 • +Δωρεάν καθαρισμός
 • Μάθε περισσότερα

  Με περισσότερες από 1000 συνεργασίες

  Για να επιλέγετε ελεύθερα αυτό που σας βολεύει, κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά, γιατρούς, θεραπευτικά, παιδιατρικά, οφθαλμολογικά, οδοντιατρικά και πολλά άλλα!

  Μάθε περισσότερα

  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

  Η Πανελλήνια Κάρτα Υγείας αποτελεί τη μία και μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας.
  Με κόστος μικρότερο από 30 σεντς την ημέρα, και δωρεάν παροχές αξίας άνω των €1.000 ανά έτος, είστε και κερδισμένοι και υγιείς!

  Πανελλαδική Κάλυψη

  Απόκτηση της κάρτας ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικού φορέα ή μη.
  Έκπτωση έως 90% από τη μέση τιμή αγοράς σε υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς την οικονομική συμμετοχή των μελών.
  Για έως και 4 μέλη της Οικογένειας με πρόβλεψη και για πολύτεκνους
  Pankarta Classic Care
  Με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και Δευτεροβάθμιας σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υγείας
  Περιλαμβάνει ότι το Pankarta Classic Care, συν παροχές που προσφέρονται με τη διευρυμένη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με γνωστούς Ομίλους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
  Pankarta Dental
  Περιλαμβάνει εκπτώσεις από 50% έως και 70% σε Οδοντιατρική Φροντίδα Υγείας.
  Pankarta Beauty
  Συμπληρωματικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κάρτας Υγείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες Αισθητικής, Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής.
  Pankarta Kids & Pankarta Pets
  Δύο νέα προγράμματα που έρχονται σύντομα με απεριόριστες επισκέψεις και προνομιακές τιμές!

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

  Δώστε στο εαυτό σας και την οικογένειά σας την ποιοτικότερη πρόσβαση για την υγεία σας.
  Αποκτήστε κι εσείς τη δυνατότητα για απεριόριστες εξετάσεις, δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εκπτώσεις όπου χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

  Ερρίκος Ντυνάν

  Mediterraneo Hospital

  Cosmoclinic

  Doctors' Hospital

  Περιλαμβάνονται με την κάρτα υγείας Ενδεικτικά κάποιες από τις δωρεάν παροχές
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές.
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα

  Η θερμοπληξία, αποτελεί ιδιαίτερα επείγουσα κατάσταση. Στη χώρα μας, που το κλίμα ευνοεί υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια είναι ακόμη πιο εύκολο να εκτεθεί ένα παιδί σε αυτό τον κίνδυνο, που είναι μεγαλύτερος για ένα βρέφος ή νήπιο. Ένα παιδί μπορεί να υποστεί θερμοπληξία μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο αν κάποιος δεν σκεφθεί απλά, να ανοίξει την πόρτα ή το παράθυρο…

  Η θερμοπληξία έχει θνησιμότητα περίπου 12% επί ενηλίκων.

  Τα παιδιά συμμετέχουν σε ποσοστό 4% και τα περισσότερα από αυτά είναι μικρότερα των 4 ετών. Μεγαλύτερα παιδιά και έφηβοι είναι και αυτά σε κίνδυνο διότι ασκούν, συνήθως, δραστηριότητα υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

  Αυτό στα παιδιά συμβαίνει γιατί, κατά τη θερμοπληξία, ο θερμορυθμιστικός μηχανισμός σε σχέση με τους ενήλικες δεν λειτουργεί, είναι αδρανής. Αυτό οφείλεται σε διάφορα αίτια όπως η ανωριμότητα του παιδικού εγκεφάλου, το ότι τα παιδιά έχουν μεγάλη επιφάνεια σώματος σε σχέση με το βάρος τους και συνεπώς προσλαμβάνουν περισσότερη θερμότητα με ακτινοβολία από το περιβάλλον καθώς και στο ότι έχουν μικρότερη εφίδρωση από τους ενήλικες. Τα παχύσαρκα παιδιά αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολότερα την αυξημένη θερμοκρασία. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία παραμένει επί αρκετή ώρα άνω των 41°C, αρχίζει η καταστροφή εγκεφαλικών κυττάρων.

  Το ίδιο δεν συμβαίνει στον πυρετό, γιατί ο εγκέφαλος ελέγχει τον θερμορυθμιστικό μηχανισμό, ο όποιος δεν επιτρέπει συνήθως την άνοδο της θερμοκρασίας άνω των 41ºC.

  Στα πρώτα στάδια της θερμοπληξίας, παρατηρείται η εξάντληση από παρατεταμένη θερμότητα που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της πνευματικής λειτουργίας, νωθρότητα, υπνηλία και μυϊκή αδυναμία.

  Αν είναι βρέφος, αρχίζει να κλαίει ασταμάτητα, να γίνεται κατακόκκινο, να ανεβάζει πυρετό πάνω από 39ºC, να κάνει συχνά διάρροιες. Στο πολύ επικίνδυνο – για τη ζωή του – περιστατικό το μωρό γίνεται πολύ "ήρεμο", καταβεβλημένο και αρνείται να φάει.

  Τα μεγαλύτερα παιδιά εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα, διαμαρτύρονται για δυνατό πονοκέφαλο, εμφανίζουν σύγχυση. Πιθανόν να παρουσιάζουν ζάλη, τάση για εμετό, μεγάλη εφίδρωση, ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, υπόταση, ωχρότητα.

  Είναι προφανές πως πρέπει αμέσως να μεταφερθεί σε πλούσια σκιά, δροσερό περιβάλλον, να τυλιχθεί από την κορφή έως τα άκρα με βρεγμένη πετσέτα και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο το γρηγορότερο.

  Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τη θερμοπληξία – καύσωνα:

  • Να τους φοράτε ρούχα τα οποία να είναι ελαφρά, ανοιχτόχρωμα και άνετα. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν πίσω μερική από την ηλιακή ακτινοβολία. Τα ρούχα να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος.
  • Να τους φοράτε όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι καπέλο.
  • Δεν χρειάζεται να κυκλοφορούν άσκοπα έξω στον ήλιο ειδικά μεταξύ 11.00 πμ και 4.00 μμ. Να παραμένουν όσο το δυνατό περισσότερο στο σπίτι και σε κλιματιζόμενους ή με ανεμιστήρες χώρους.
  • Χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Ελέγξτε ότι η κρέμα προστατεύει από την έκθεση στη Α και Β υπεριώδη ακτινοβολία. Να βάζετε κρέμα και στα αυτιά, τη μύτη και στο λαιμό των παιδιών.
  • Να δίνετε στα παιδιά σας πολλά υγρά, ακόμα και αν αυτά σας λένε ότι δεν διψάνε. Να παίρνουν ελαφρά και συχνά γεύματα.
  • Να αποφεύγουν παιχνίδια που παίζονται στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα παιχνίδια που απαιτούν έντονη άσκηση, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Αν το παιδί επιστρέψει στο σπίτι και αισθάνεται ιδιαίτερα ζεστό τότε να κάνει ένα δροσερό μπάνιο όχι όμως κρύο γιατί εύκολα μπορεί να πάθει υποθερμία.

  Και να θυμάστε ότι τα παιδιά πέρα από το προφανές του κίνδυνου της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες δεν έχουν αίσθηση του μέτρου στη δραστηριότητά τους και εξαντλούνται εξαιρετικά εύκολα!