fbpx

Η μοναδική λύση για την Υγεία σας

Διασφαλίζουμε για Εσάς και την Οικογένειά σας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε ειδικά Προνομιακές Τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Μάθε περισσότερα

Οδοντιατρικές Καλύψεις

 • +Δωρεάν Ετήσια Check-up
 • +Ορθοδοντικός έλεγχος για παιδιά
 • +50-70% Έκπτωση σε εργασίες
 • +Δωρεάν καθαρισμός
 • Μάθε περισσότερα

  Με περισσότερες από 1000 συνεργασίες

  Για να επιλέγετε ελεύθερα αυτό που σας βολεύει, κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά, γιατρούς, θεραπευτικά, παιδιατρικά, οφθαλμολογικά, οδοντιατρικά και πολλά άλλα!

  Μάθε περισσότερα

  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

  Η Πανελλήνια Κάρτα Υγείας αποτελεί τη μία και μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας.
  Με κόστος μικρότερο από 30 σεντς την ημέρα, και δωρεάν παροχές αξίας άνω των €1.000 ανά έτος, είστε και κερδισμένοι και υγιείς!

  Πανελλαδική Κάλυψη

  Απόκτηση της κάρτας ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικού φορέα ή μη.
  Έκπτωση έως 90% από τη μέση τιμή αγοράς σε υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς την οικονομική συμμετοχή των μελών.
  Για έως και 4 μέλη της Οικογένειας με πρόβλεψη και για πολύτεκνους
  Pankarta Classic Care
  Με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και Δευτεροβάθμιας σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υγείας
  Περιλαμβάνει ότι το Pankarta Classic Care, συν παροχές που προσφέρονται με τη διευρυμένη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με γνωστούς Ομίλους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
  Pankarta Dental
  Περιλαμβάνει εκπτώσεις από 50% έως και 70% σε Οδοντιατρική Φροντίδα Υγείας.
  Pankarta Beauty
  Συμπληρωματικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κάρτας Υγείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες Αισθητικής, Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής.
  Pankarta Kids & Pankarta Pets
  Δύο νέα προγράμματα που έρχονται σύντομα με απεριόριστες επισκέψεις και προνομιακές τιμές!

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

  Δώστε στο εαυτό σας και την οικογένειά σας την ποιοτικότερη πρόσβαση για την υγεία σας.
  Αποκτήστε κι εσείς τη δυνατότητα για απεριόριστες εξετάσεις, δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εκπτώσεις όπου χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

  Ερρίκος Ντυνάν

  Mediterraneo Hospital

  Cosmoclinic

  Doctors' Hospital

  Περιλαμβάνονται με την κάρτα υγείας Ενδεικτικά κάποιες από τις δωρεάν παροχές
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές.
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα

  Η καρδιοπάθεια είναι ο νούμερο ένα λόγος πρόωρου θανάτου στις γυναίκες, η υπέρταση αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο, όπως και η ανεβασμένη χοληστερόλη και η παχυσαρκία. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να βλάψουν την υγεία της καρδιάς, για τους οποίους δεν μιλάμε τόσο συχνά. Ποιοι είναι αυτοί; Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για την καρδιά της;

  Το βάρος μπορεί να μην παίζει ρόλο

  Ναι, σίγουρα η παχυσαρκία είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου, αλλά δεν είναι σπάνιο να δούμε γυναίκες που δεν έχουν περιττά κιλά, και εξακολουθούν να έχουν ανεβασμένη πίεση και χοληστερόλη. Κάποιες φορές, είναι θέμα κληρονομικότητας. Επιπλέον, μπορεί ο Δείκτης Μάζας Σώματός σας να είναι φυσιολογικός, αλλά να έχετε αρκετό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και αυτό το λίπος συνδέεται άμεσα με την καρδιοπάθεια, καθώς εκκρίνει τοξίνες που προκαλούν φλεγμονές στην καρδιά. Ορισμένοι καρδιολόγοι πιστεύουν πως ο ΔΜΣ δεν είναι ικανοποιητικό μέτρο πρόβλεψης του κινδύνου, και πως πρέπει να εστιάσουμε στο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

  Η κατάθλιψη είναι σοβαρός παράγοντας κινδύνου

  Μια πρόσφατη μελέτη (Οκτώβριος 2016) αποκάλυψε πως οι μεσήλικες γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια. Η μοναξιά και η έλλειψη κοινωνικού κύκλου έχουν συσχετιστεί με 29% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο που μας πέρασε στο Heart. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή η κατάθλιψη και η μοναξιά αυξάνουν τα επίπεδα ορμονών του στρες, όπως της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, οι οποίες (όταν εκκρίνονται σε μεγάλες ποσότητες για αρκετό χρονικό διάστημα) μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και φλεγμονές. Μια άλλη πιθανότητα είναι πως οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη και δεν έχουν στήριξη από τον κοινωνικό τους κύκλο σταματούν σταδιακά να φροντίζουν τον εαυτό τους, και συχνά υιοθετούν καταστροφικές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ.

  Η κατάσταση της υγείας στην εγκυμοσύνη λέει πολλά

  Αν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είχατε αυξημένη αρτηριακή πίεση, προεκλαμψία ή διαβήτη της κύησης, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας είναι αυξημένος ακόμα κι αν αυτά τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν μετά τον τοκετό. Μια μελέτη του Ιουνίου που μας πέρασε έδειξε ότι οι γυναίκες που βιώνουν έστω και μικρές αυξήσεις στην αρτηριακή τους πίεση κατά την εγκυμοσύνη βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο είναι ένας συνδυασμός παραγόντων κινδύνου καρδιοπάθειας.

  Ο ύπνος είναι σημαντικός

  Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, που με την σειρά της μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται πέντε ή λιγότερες ώρες κάθε μέρα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας σε σχέση με όσους κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες, σύμφωνα με μία Κορεάτικη μελέτη του 2015. Ταυτόχρονα, ο υπερβολικός ύπνος είναι εξίσου προβληματικός, αν ξεπερνάτε τις εννέα ώρες στο κρεβάτι. Επίσης, όπως γνωρίζουμε, δεν παίζουν ρόλο μόνο οι ώρες ύπνου, αλλά και η ποιότητά του.

  Σχεδόν οι μισές καρδιακές προσβολές δεν έχουν συμπτώματα

  Περίπου το 45% των καρδιακών προσβολών έχουν τόσο ήπια συμπτώματα που δεν τα αντιλαμβανόμαστε, σύμφωνα με μια μελέτη του περασμένου Μαΐου. Από τα δεδομένα που εξετάστηκαν, φάνηκε πως πάρα πολλοί ασθενείς βιώσαν καρδιακή προσβολή η οποία διαγνώστηκε αργότερα, αλλά δεν το είχαν καταλάβει οι ίδιοι. Αν βρίσκεστε σε κάποια ομάδα υψηλότερου κινδύνου και παρατηρήσετε συμπτώματα όπως προβλήματα στην αναπνοή, πόνο στην μέση ή στο σαγόνι, ναυτία και κόπωση, μιλήστε με τον γιατρό σας.

  Η γυμναστική είναι αναγκαία

  Όσο πιο γυμνασμένη είστε στην δεκαετία των 40, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποφύγετε την καρδιοπάθεια συγκεκριμένα, 37% καλύτερες. Η γυμναστική είναι από τους καλύτερους τρόπους να προλάβουμε, αλλά και να διαχειριστούμε, την καρδιαγγειακή νόσο. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε μια έρευνα απέδειξε ότι άτομα που ζούσαν καθιστική ζωή και ξεκίνησαν να ασκούνται μετά τα 45 κατάφεραν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 22%.

  Τα καλά λιπαρά είναι σημαντικά

  Το τι είδους λιπαρά καταναλώνουμε στην διατροφή μας είναι πιο σημαντικό από τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Αν θέλουμε να φροντίσουμε την υγεία της καρδιάς μας, πρέπει να αντικαταστήσουμε τα κορεσμένα λιπαρά με μονο- και πολυακόρεστα, όπως αυτά που βρίσκουμε στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια.

  Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείτε

  Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω σημάδια, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας:

  • Σφίξιμο, βάρος ή πίεση στην περιοχή του στήθους ή της πλάτης
  • Τρεμούλιασμα ή γαργαλητό κατά μήκος ποδιών ή χεριών
  • Έλλειψη αναπνοής και πολύ γρήγοροι παλμοί καρδιάς
  • Πόνος στο σαγόνι
  • Ζάλη
  • Υπερβολική κούραση
  • Ναυτία και εμετός, ειδικά αν υπάρχει ταυτόχρονα με κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα