fbpx

Η μοναδική λύση για την Υγεία σας

Διασφαλίζουμε για Εσάς και την Οικογένειά σας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε ειδικά Προνομιακές Τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Μάθε περισσότερα

Οδοντιατρικές Καλύψεις

  • +Δωρεάν Ετήσια Check-up
  • +Ορθοδοντικός έλεγχος για παιδιά
  • +50-70% Έκπτωση σε εργασίες
  • +Δωρεάν καθαρισμός
  • Μάθε περισσότερα

    Με περισσότερες από 1000 συνεργασίες

    Για να επιλέγετε ελεύθερα αυτό που σας βολεύει, κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά, γιατρούς, θεραπευτικά, παιδιατρικά, οφθαλμολογικά, οδοντιατρικά και πολλά άλλα!

    Μάθε περισσότερα

    ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

    Η Πανελλήνια Κάρτα Υγείας αποτελεί τη μία και μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας.
    Με κόστος μικρότερο από 30 σεντς την ημέρα, και δωρεάν παροχές αξίας άνω των €1.000 ανά έτος, είστε και κερδισμένοι και υγιείς!

    Πανελλαδική Κάλυψη

    Απόκτηση της κάρτας ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικού φορέα ή μη.
    Έκπτωση έως 90% από τη μέση τιμή αγοράς σε υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς την οικονομική συμμετοχή των μελών.
    Για έως και 4 μέλη της Οικογένειας με πρόβλεψη και για πολύτεκνους
    Pankarta Classic Care
    Με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και Δευτεροβάθμιας σε ορισμένες περιπτώσεις.
    Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υγείας
    Περιλαμβάνει ότι το Pankarta Classic Care, συν παροχές που προσφέρονται με τη διευρυμένη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με γνωστούς Ομίλους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
    Pankarta Dental
    Περιλαμβάνει εκπτώσεις από 50% έως και 70% σε Οδοντιατρική Φροντίδα Υγείας.
    Pankarta Beauty
    Συμπληρωματικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κάρτας Υγείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες Αισθητικής, Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής.
    Pankarta Kids & Pankarta Pets
    Δύο νέα προγράμματα που έρχονται σύντομα με απεριόριστες επισκέψεις και προνομιακές τιμές!

    ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

    Δώστε στο εαυτό σας και την οικογένειά σας την ποιοτικότερη πρόσβαση για την υγεία σας.
    Αποκτήστε κι εσείς τη δυνατότητα για απεριόριστες εξετάσεις, δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εκπτώσεις όπου χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

    Ερρίκος Ντυνάν

    Mediterraneo Hospital

    Cosmoclinic

    Doctors' Hospital

    Περιλαμβάνονται με την κάρτα υγείας Ενδεικτικά κάποιες από τις δωρεάν παροχές
    Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς
    Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
    Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
    Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
    Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
    Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
    Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές
    Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές.
    Ηλεκτροκαρδιογράφημα
    Ηλεκτροκαρδιογράφημα

    Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οφθαλμικών ασθενειών που προκαλούν βλάβες στο οπτικό νεύρο, το οποίο μεταφέρει τις οπτικές πληροφορίες στον εγκέφαλο.

    Αν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην τύφλωση. Το γλαύκωμα δεν προκαλεί πόνους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προειδοποιητικό σήμα για όσους πάσχουν από την ασθένεια.

    Ένας λόγος που η ασθένεια δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή είναι ότι η οφθαλμική υπέρταση, βασική αιτία της εμφάνισης γλαυκώματος, δεν προκαλεί σχεδόν ποτέ συμπτώματα. Για τον λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικές οι τακτικές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βλάβης στο οπτικό νεύρο.

    Οι επισκέψεις αυτές είναι απαραίτητες για τους ανθρώπους υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος.

    Ένδειξη για την εμφάνιση του γλαυκώματος αποτελεί η αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης, η οποία ωστόσο, δεν γίνεται αντιληπτή. Η ροή του λεγόμενου υδατοειδούς υγρού σταματά. Το συγκεκριμένο υγρό θρέφει τον φακό του ματιού και τις ευαίσθητες δομές στο εσωτερικό του. Σε ένα υγιές μάτι η παραγωγή και η εκροή του υδατοειδούς υγρού βρίσκονται σε ισορροπία. Το γλαύκωμα διαταράσσει αυτή τη φυσιολογική λειτουργία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στο εσωτερικό του ματιού, το οπτικό νεύρο να συμπιέζεται και οι ιστοί του να καταστρέφονται.

    Το πεδίο όρασης αντιστοιχεί σε αυτό που βλέπουμε όταν κοιτάμε ευθεία μπροστά χωρίς να κινούμε τα μάτια μας δεξιά και αριστερά. Οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν ότι το πεδίο όρασης μικραίνει διαρκώς. Δεν συνειδητοποιούν ότι η ευκρίνεια της όρασης γίνεται ολοένα χειρότερη.

    Η διάγνωση του γλαυκώματος απαιτεί τη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης και την εξέταση του οπτικού νεύρου για εντοπισμό πιθανών ζημιών. Αν δεν γίνει η διάγνωση και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η ασθένεια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τύφλωσης.

    Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία τύφλωσης στην Ευρώπη. Η θεραπεία της ασθένειας γίνεται σε πρώτη φάση με σταγόνες που ρυθμίζουν την πίεση στο εσωτερικό του ματιού. Αν αυτό δεν φέρει αποτελέσματα, τότε απαιτείται χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τον περιορισμό της ενδοφθάλμιας πίεσης.

    Το γλαύκωμα προσβάλλει κατά κανόνα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο κίνδυνος αυξάνεται ειδικά μετά το 40κοστό έτος. Τα βρέφη, τα παιδιά και οι νέοι προσβάλλονται ευτυχώς σπάνια. Παγκοσμίως περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάσχουν από γλαύκωμα.