fbpx

Η μοναδική λύση για την Υγεία σας

Διασφαλίζουμε για Εσάς και την Οικογένειά σας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε ειδικά Προνομιακές Τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Μάθε περισσότερα

Οδοντιατρικές Καλύψεις

 • +Δωρεάν Ετήσια Check-up
 • +Ορθοδοντικός έλεγχος για παιδιά
 • +50-70% Έκπτωση σε εργασίες
 • +Δωρεάν καθαρισμός
 • Μάθε περισσότερα

  Με περισσότερες από 1000 συνεργασίες

  Για να επιλέγετε ελεύθερα αυτό που σας βολεύει, κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά, γιατρούς, θεραπευτικά, παιδιατρικά, οφθαλμολογικά, οδοντιατρικά και πολλά άλλα!

  Μάθε περισσότερα

  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

  Η Πανελλήνια Κάρτα Υγείας αποτελεί τη μία και μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας.
  Με κόστος μικρότερο από 30 σεντς την ημέρα, και δωρεάν παροχές αξίας άνω των €1.000 ανά έτος, είστε και κερδισμένοι και υγιείς!

  Πανελλαδική Κάλυψη

  Απόκτηση της κάρτας ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικού φορέα ή μη.
  Έκπτωση έως 90% από τη μέση τιμή αγοράς σε υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς την οικονομική συμμετοχή των μελών.
  Για έως και 4 μέλη της Οικογένειας με πρόβλεψη και για πολύτεκνους
  Pankarta Classic Care
  Με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και Δευτεροβάθμιας σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υγείας
  Περιλαμβάνει ότι το Pankarta Classic Care, συν παροχές που προσφέρονται με τη διευρυμένη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με γνωστούς Ομίλους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
  Pankarta Dental
  Περιλαμβάνει εκπτώσεις από 50% έως και 70% σε Οδοντιατρική Φροντίδα Υγείας.
  Pankarta Beauty
  Συμπληρωματικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κάρτας Υγείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες Αισθητικής, Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής.
  Pankarta Kids & Pankarta Pets
  Δύο νέα προγράμματα που έρχονται σύντομα με απεριόριστες επισκέψεις και προνομιακές τιμές!

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

  Δώστε στο εαυτό σας και την οικογένειά σας την ποιοτικότερη πρόσβαση για την υγεία σας.
  Αποκτήστε κι εσείς τη δυνατότητα για απεριόριστες εξετάσεις, δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εκπτώσεις όπου χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

  Ερρίκος Ντυνάν

  Mediterraneo Hospital

  Cosmoclinic

  Doctors' Hospital

  Περιλαμβάνονται με την κάρτα υγείας Ενδεικτικά κάποιες από τις δωρεάν παροχές
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές.
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα

  Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή αλλιώς δισκοκήλη, αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο στην οσφυϊκή μοίρα (μέση), σπανιότερα στον αυχένα και πολύ σπάνια στη θωρακική μοίρα. Σε σχέση με τις άλλες εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, η δισκοκήλη αφορά νεότερες ηλικίες (15-40) και προσβάλλει τους άντρες συχνότερα από ότι τις γυναίκες.

  Το πρόβλημα εστιάζεται στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, τα «μαξιλαράκια» που υπάρχουν μεταξύ των σπονδύλων. Οι δίσκοι αυτοί αποτελούνται από μία ζελατινοειδή ουσία που περικλείεται από έναν ινώδη δακτύλιο. Όταν ο τελευταίος τραυματιστεί, δημιουργούνται ρωγμές μέσα από τις οποίες το περιεχόμενο αυτό βγαίνει προς τα έξω και μπορεί να πιέσει τα νωτιαία νεύρα.

  Τα αίτια δεν είναι ακόμη πλήρως αποσαφηνισμένα. Πιστεύεται όμως ότι προκαλείται από διάφορους παράγοντες με κυριότερους την καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης και τη γενετική προδιάθεση.

  Η πίεση των νεύρων από το περιεχόμενο του δίσκου προκαλεί έντονο πόνο στην περιοχή για την οποία είναι υπεύθυνο το κάθε νεύρο (δερμοτόμια). Έτσι για παράδειγμα οι δισκοκήλες της μέσης θα προκαλέσουν πόνο στα κάτω άκρα (ισχιαλγία), ενώ του αυχένα επηρεάζουν τα άνω άκρα (βραχιαλγία). Εκτός από τον πόνο οι ασθενείς παρουσιάζουν συχνά διαταραχές της αισθητικότητας, όπως μουδιάσματα και «τσιμπήματα» ή/και αδυναμίες των μυών.

  Για τη διάγνωση της κήλης του μεσοσπονδύλιου δίσκου σπουδαίο ρόλο παίζει η σωστή κλινική εξέταση και υποψία. Η επιβεβαίωση γίνεται με τη χρήση της μαγνητικής τομογραφίας. Σε περιπτώσεις όπου η τελευταία δεν μπορεί να γίνει, π.χ. για ασθενείς με παλιού τύπου βηματοδότη, η διάγνωση γίνεται με τη βοήθεια ειδικής αξονικής τομογραφίας.

  Αντιμετώπιση

  Η θεραπευτική αντιμετώπιση της δισκοκήλης χωρίζεται σε συντηρητική (μη χειρουργική) και χειρουργική. Η συντηρητική περιλαμβάνει παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα καθώς και εξειδικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας.

  Ενδείξεις για χειρουργική αντιμετώπιση αποτελούν:

  • Έντονος πόνος που δεν υποχωρεί παρά τη χρήση φαρμάκων
  • Μυϊκή αδυναμία που προοδευτικά χειροτερεύει
  • Μεγάλη διάρκεια των συμπτωμάτων
  • Πίεση του νωτιαίου μυελού
  • Πίεση όλων των νεύρων στην οσφυϊκή μοίρα από μεγάλη κεντρική δισκοκήλη (σύνδρομο ιππουρίδας)

  Ο σκοπός του χειρουργείου είναι να απομακρύνει την κήλη και έτσι να αποσυμπιέσει τα νωτιαία νεύρα. Η επέμβαση στα χέρια ενός έμπειρου Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο την ίδια μέρα (χειρουργείο ημέρας). Οι νεότερες και σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν να γίνει η αποσυμπίεση με χρήση μικροσκοπίου ή ενδοσκοπίου μέσα από πολύ πολύ μικρές τομές (ελάχιστα επεμβατική μέθοδος). Αυτό περιορίζει το χειρουργικό τραύμα και επιταχύνει την ανάρρωση και επούλωση του ασθενή. Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά, με τεράστια βελτίωση έως και πλήρη εξαφάνιση του πόνου στο πόδι ή το χέρι στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών.