fbpx

Η μοναδική λύση για την Υγεία σας

Διασφαλίζουμε για Εσάς και την Οικογένειά σας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε ειδικά Προνομιακές Τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Μάθε περισσότερα

Οδοντιατρικές Καλύψεις

 • +Δωρεάν Ετήσια Check-up
 • +Ορθοδοντικός έλεγχος για παιδιά
 • +50-70% Έκπτωση σε εργασίες
 • +Δωρεάν καθαρισμός
 • Μάθε περισσότερα

  Με περισσότερες από 1000 συνεργασίες

  Για να επιλέγετε ελεύθερα αυτό που σας βολεύει, κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά, γιατρούς, θεραπευτικά, παιδιατρικά, οφθαλμολογικά, οδοντιατρικά και πολλά άλλα!

  Μάθε περισσότερα

  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

  Η Πανελλήνια Κάρτα Υγείας αποτελεί τη μία και μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας.
  Με κόστος μικρότερο από 30 σεντς την ημέρα, και δωρεάν παροχές αξίας άνω των €1.000 ανά έτος, είστε και κερδισμένοι και υγιείς!

  Πανελλαδική Κάλυψη

  Απόκτηση της κάρτας ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικού φορέα ή μη.
  Έκπτωση έως 90% από τη μέση τιμή αγοράς σε υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς την οικονομική συμμετοχή των μελών.
  Για έως και 4 μέλη της Οικογένειας με πρόβλεψη και για πολύτεκνους
  Pankarta Classic Care
  Με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και Δευτεροβάθμιας σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υγείας
  Περιλαμβάνει ότι το Pankarta Classic Care, συν παροχές που προσφέρονται με τη διευρυμένη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με γνωστούς Ομίλους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
  Pankarta Dental
  Περιλαμβάνει εκπτώσεις από 50% έως και 70% σε Οδοντιατρική Φροντίδα Υγείας.
  Pankarta Beauty
  Συμπληρωματικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κάρτας Υγείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες Αισθητικής, Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής.
  Pankarta Kids & Pankarta Pets
  Δύο νέα προγράμματα που έρχονται σύντομα με απεριόριστες επισκέψεις και προνομιακές τιμές!

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

  Δώστε στο εαυτό σας και την οικογένειά σας την ποιοτικότερη πρόσβαση για την υγεία σας.
  Αποκτήστε κι εσείς τη δυνατότητα για απεριόριστες εξετάσεις, δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εκπτώσεις όπου χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

  Ερρίκος Ντυνάν

  Mediterraneo Hospital

  Cosmoclinic

  Doctors' Hospital

  Περιλαμβάνονται με την κάρτα υγείας Ενδεικτικά κάποιες από τις δωρεάν παροχές
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές.
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα

  Αν τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια είναι σε χαμηλά επίπεδα – είτε λόγω αναιμίας, είτε για κάποιον άλλο λόγο – είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε κουρασμένοι και αδύναμοι. Ο οργανισμός σας πρέπει να δουλεύει πολύ σκληρά για να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα.

  Μπορείτε, όμως, με μερικές μικρές αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής σας, να καταφέρετε να αυξήσετε τα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων.

  Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που μας δείχνουν ότι τα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων μας είναι χαμηλά είναι τα εξής

  • Κούραση
  • Ζαλάδα
  • Προβλήματα στην αναπνοή
  • Φτερουγίσματα στην καρδιά

  Τα εξής θρεπτικά συστατικά μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων:

  Σίδηρος: Ο σίδηρος είναι το μέταλλο που σχετίζεται με την αναιμία. Ο οργανισμός μας τον χρησιμοποιεί για να φτιάξει αιμοσφαιρίνη, η οποία αποθηκεύει το οξυγόνο στο αίμα. Χωρίς σίδηρο, λοιπόν, η κυκλοφορία του αίματος είναι ιδιαίτερα προβληματική. Για περισσότερο σίδηρο, επιλέξτε τρόφιμα όπως όστρακα, σπανάκι, χυμό από δαμάσκηνα, τόνο, μοσχάρι, τόφου, φασόλια και φακές.

  Βιταμίνη Β-12: Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά και στην παραγωγή νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αν τα επίπεδα βιταμίνης Β-12 είναι χαμηλά, τα ερυθρά αιμοσφαίριά μας δεν θα αναπτύσσονται φυσιολογικά. Την βρίσκουμε στο κόκκινο κρέας, στα ψάρια και στα όστρακα. Τα γαλακτοκομικά και το τυρί επίσης την περιέχουν.

  Βιταμίνη Β-9: Γνωστή και ως φολικό οξύ, αυτή η βιταμίνη είναι αναγκαία για την καλή υγεία του νευρικού συστήματος, αλλά και των αδένων που βοηθούν στην σύνθεση νέων κυττάρων στον οργανισμό. Την βρίσκουμε στις φακές, στα σπαράγγια, στο σπανάκι, και σε ορισμένα εμπλουτισμένα δημητριακά.

  Βιταμίνη C: Ίσως η πιο… διάσημη από τις βιταμίνες, και για πολύ καλό λόγο. Μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα την δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, αλλά βοηθάει τον οργανισμό μας να απορροφά περισσότερο σίδηρο. Συνεπώς, παίζει με έμμεσο τρόπο ρόλο στην υγεία του αίματός μας. Την βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στο ακτινίδιο, στις φράουλες και στα μούρα, αλλά και στις πιπεριές.

  Χαλκός: Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο που χρειαζόμαστε, καθώς βοηθάει τον οργανισμό μας να αξιοποιήσει καλύτερα τον σίδηρο. Τον βρίσκουμε στο βοδινό συκώτι, στα όστρακα, στα κάσιους, στον ηλιόσπορο και στις φακές.

  Βιταμίνη Α: Άλλη μια βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του σιδήρου. Την βρίσκουμε στην γλυκοπατάτα, στα καρότα, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως η λαχανίδα και το σπανάκι, αλλά και σε ορισμένα φρούτα, όπως το πεπόνι και το μάνγκο.

  Μερικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στον τρόπο ζωής μας, ώστε να αυξήσουμε τα ερυθρά αιμοσφαίρια στον οργανισμό μας, είναι οι εξής:

  Ελαττώνουμε την κατανάλωση αλκοόλ.
  Κάνουμε τακτικά γυμναστική, καθώς το σώμα μας απαιτεί περισσότερο οξυγόνο, και αυτό αυξάνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

  Αν, παρά όλες αυτές τις αλλαγές, τα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων σας είναι συνεχώς χαμηλά, πρέπει να μιλήσετε άμεσα με τον γιατρό σας, για να καθορίσετε ποιο είναι το πρόβλημα, και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.