fbpx

Η μοναδική λύση για την Υγεία σας

Διασφαλίζουμε για Εσάς και την Οικογένειά σας Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας σε ειδικά Προνομιακές Τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Μάθε περισσότερα

Οδοντιατρικές Καλύψεις

 • +Δωρεάν Ετήσια Check-up
 • +Ορθοδοντικός έλεγχος για παιδιά
 • +50-70% Έκπτωση σε εργασίες
 • +Δωρεάν καθαρισμός
 • Μάθε περισσότερα

  Με περισσότερες από 1000 συνεργασίες

  Για να επιλέγετε ελεύθερα αυτό που σας βολεύει, κλινικές, νοσοκομεία, διαγνωστικά, γιατρούς, θεραπευτικά, παιδιατρικά, οφθαλμολογικά, οδοντιατρικά και πολλά άλλα!

  Μάθε περισσότερα

  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

  Η Πανελλήνια Κάρτα Υγείας αποτελεί τη μία και μοναδική επένδυση που πρέπει να κάνετε για εσάς και την οικογένειά σας.
  Με κόστος μικρότερο από 30 σεντς την ημέρα, και δωρεάν παροχές αξίας άνω των €1.000 ανά έτος, είστε και κερδισμένοι και υγιείς!

  Πανελλαδική Κάλυψη

  Απόκτηση της κάρτας ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικού φορέα ή μη.
  Έκπτωση έως 90% από τη μέση τιμή αγοράς σε υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς την οικονομική συμμετοχή των μελών.
  Για έως και 4 μέλη της Οικογένειας με πρόβλεψη και για πολύτεκνους
  Pankarta Classic Care
  Με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και Δευτεροβάθμιας σε ορισμένες περιπτώσεις.
  Πανελλήνιο Πρόγραμμα Υγείας
  Περιλαμβάνει ότι το Pankarta Classic Care, συν παροχές που προσφέρονται με τη διευρυμένη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με γνωστούς Ομίλους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
  Pankarta Dental
  Περιλαμβάνει εκπτώσεις από 50% έως και 70% σε Οδοντιατρική Φροντίδα Υγείας.
  Pankarta Beauty
  Συμπληρωματικό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κάρτας Υγείας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες Αισθητικής, Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής.
  Pankarta Kids & Pankarta Pets
  Δύο νέα προγράμματα που έρχονται σύντομα με απεριόριστες επισκέψεις και προνομιακές τιμές!

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

  Δώστε στο εαυτό σας και την οικογένειά σας την ποιοτικότερη πρόσβαση για την υγεία σας.
  Αποκτήστε κι εσείς τη δυνατότητα για απεριόριστες εξετάσεις, δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και εκπτώσεις όπου χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

  Ερρίκος Ντυνάν

  Mediterraneo Hospital

  Cosmoclinic

  Doctors' Hospital

  Περιλαμβάνονται με την κάρτα υγείας Ενδεικτικά κάποιες από τις δωρεάν παροχές
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς
  Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Καθαρισμός δοντιών για ενήλικες
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Απεριόριστες επισκέψεις για έκτακτα περιστατικά ενηλίκων και παιδιών
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές
  Κατ΄ οίκον αιμοληψία σε συγκεκριμένες περιοχές.
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  Ηλεκτροκαρδιογράφημα

  Οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή, έχουμε αισθανθεί μια κράμπα στο πόδι. Είναι εκείνος ο πολύ δυνατός και ξαφνικός πόνος, που μας πιάνει συνήθως την χειρότερη δυνατή στιγμή. Οι κράμπες, όμως, σπάνια αποτελούν χρόνιο πρόβλημα. Τι συμβαίνει αν επιμένουν; Τι μπορεί να τις προκαλεί;

  Αφυδάτωση

  Οι αθλητές αντιμετωπίζουν κράμπες πιο συχνά από τους υπόλοιπους, και αυτό συμβαίνει επειδή χάνουν μεγάλες ποσότητες υγρών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι νευρικές απολήξεις γίνονται πιο ευαίσθητες όταν αφυδατωνόμαστε, και δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

  Έλλειψη μετάλλων

  Όταν ιδρώνουμε, δεν χάνουμε μόνο νερό. Χάνουμε και σημαντικούς ηλεκτρολύτες, που μπορεί επίσης να συμβάλουν στην κράμπα. Συγκεκριμένα, η έλλειψη νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου ή καλίου, μπορεί να προκαλέσει κράμπα στο πόδι. Αυτά τα μέταλλα τα βρίσκουμε στις μπανάνες, στο γιαούρτι, στις γλυκοπατάτες και στο σπανάκι.

  Εγκυμοσύνη

  Η εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο κράμπας στο πόδι, ειδικά κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κίνδυνος να έχετε έλλειψη μαγνησίου και καλίου κατά την εγκυμοσύνη είναι μεγαλύτερος. Ρωτήστε τον γιατρό σας αν χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα.

  Υπερβολική κόπωση

  Η γυμναστική χρειάζεται ένα όριο, και αν το ξεπεράσετε, η εμφάνιση μιας κράμπας είναι πολύ πιθανή. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να τρέξετε έναν μαραθώνιο, είναι σημαντικό να ανεβάσετε τις αντοχές σας σταδιακά, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο.

  Καθημερινή κούραση

  Αν η καθημερινή σας ζωή έχει γίνει κάπως χαώδης, με κακή διατροφή, λίγη ή καθόλου γυμναστική και στρες, το σώμα σας θα αρχίσει να ανταποκρίνεται. Το αποτέλεσμα είναι κυρίως νυχτερινές κράμπες, που επηρεάζουν πολύ μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων.

  Καθιστική ζωή

  Σας έχει συμβεί ποτέ να κάθεστε (σχεδόν) ακίνητοι για αρκετές ώρες, και μόλις δοκιμάσετε να σηκωθείτε, οι μύες σας να αντιδρούν; Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες είναι φτιαγμένοι για κίνηση—δοκιμάστε να σηκώνεστε, να τεντώνεστε και να βηματίζετε λίγο κάθε είκοσι λεπτά με μισή ώρα.

  Μερικά φάρμακα

  Αν δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για τις κράμπες σας, μπορεί να οφείλονται σε κάποια φάρμακα που παίρνετε. Συγκεκριμένα, τα διουρητικά μπορεί να έχουν τις κράμπες ως παρενέργεια, καθώς στερούν υγρά από τον οργανισμό. Τα φάρμακα της οστεοπόρωσης, του άσθματος αλλά και κάποια παυσίπονα μπορούν να προκαλέσουν κράμπες, επίσης. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να μάθετε αν κάποιο από τα φάρμακα που παίρνετε σας βάζουν σε κίνδυνο.

  Πολλαπλή σκλήρυνση

  Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας πάθησης του νευρικού συστήματος, όπως η πολλαπλή σκλήρυνση. Οι ασθενείς με σκλήρυνση μπορεί να εμφανίσουν μυϊκούς σπασμούς, αλλά και κράμπες, που μπορεί να είναι από ανεπαίσθητες, μέχρι και πολύ επίπονες.

  Οστεοαρθρίτιδα

  Όπως τα νεύρα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα λόγω έντονης γυμναστικής, έτσι και τα νεύρα που δεν λειτουργούν σωστά μπορεί να προκαλέσουν μια κράμπα. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει και αυτή σπασμούς και κράμπες.

  Διαβητική νευροπάθεια

  Τα πολύ υψηλά επίπεδα σακχάρου στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νεύρα των ποδιών και των χωριών, κάτι που ονομάζεται περιφερική διαβητική νευροπάθεια. Συνήθως προκαλεί αίσθηση μουδιάσματος, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κράμπες.

  Υποθυρεοειδισμός

  Τα προβλήματα στον θυρεοειδή μπορούν να προκαλέσουν κράμπες στα πόδια, ειδικά αν μιλάμε για υποθυρεοειδισμό. Με τον καιρό, τα νεύρα που στέλνουν σήμα από τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη στα άκρα υπολειτουργούν, και μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, αλλά και μούδιασμα στους μύες.